tisdag 24 november 2009

Socialtjänsten...

Jag kan inte låta bli att ifrågasätta många socialsekreterares kompetens och förstånd..
Läste alldeles nyss en artikel i Aftonbladet om en ung mamma som fått barnet omhändertaget enl LVU pga att barnet var FÖR(?!) lugnt.

Läs artikel här.

Vi har själva upplevt Socialtjänstens inkompetens och oförstånd i omgångar och jag förvånas över att det inte är fler som skriker i högan sky om dessa felbedömningar..


2 kommentarer:

  1. Hej!
    För mig som jobbar på socialtjänsten är det ledsamt att läsa vad du skrivit. Jag säger inte emot dig och jag förstår delvis vad du menar, men jag tycker att själv att socialtjänsten gör ett bra jobb. När jag läser artikeln som du länkat till kan jag mellan raderna tycka mig se att det säkert fanns skäl till socialtjänstens agerande. Artikeln består mestadels av citat ryckta ur sitt sammanhang. Orsaken till att barnet blev placerat var förmodligen inte enbart för att det var för lugnt, utan snarare utifrån en helhetsbedömning som socialtjänsten gjort. Dessutom är det länsrätten som beslutar i frågor som rör tvångsomhändertagande av barn.

    Det finns säkert många gånger som socialsekreterare inte lyckas nå familjer eller enskilda, men socialtjänstens mål och vision är att stärka den enskilde. Jag respekterar de klagomål som finns mot socialtjänsten och tar det inte heller för omöjligt att det begås fel. Jag är dock övertygad om att socialsekreterare agerar utifrån barnets bästa och inte för att jävlas eller förstöra.

    Enligt socialstyrelsens rekommendationer (om det inte till och med är ett krav nu) ska den som jobbar med barnutredningar ha minst ett års erfarenhet av arbete inom socialtjänsten och det är en sak i rätt riktning mot ett mer kvalitetssäkert arbetssätt.

    Vänliga hälsningar Anna Enebjörk

    SvaraRadera
  2. Tack för din kommentar Anna!
    Tyvärr så har vår familj inte så bra erfarenheter av socialtjänsten alls.. Nu är det inte frågan om Soc i Vilhelmina utan på annan ort och historien är lång och invecklad. Jag tror att till o med du och dina kollegor här i Vilhelmina skulle få ont i magen om ni fick veta historien bakom..
    Jag tror och vet att det finns absolut soc sekreterare som gör ett bra jobb oxå!
    Och tur är väl det! ;)

    SvaraRadera